La realitat sobre el temps que ha de durar el sexe

La realitat sobre el temps que ha de durar el sexe

Des de minuts a hores, el debat està servit

És l'eterna pregunta: quant ha de durar el coit. Mentre alguns presumeixen de les seves interminables sessions de sexe, uns altres confessen en veu baixa que les seves trobades amb prou feines superen els deu minuts. Alguns culpen a la rutina que de vegades s'instal·la en les parelles estables, uns altres consideren que es tracta d'una qüestió de personalitat, doncs és possible mantenir la flama encesa.

El mateix que ocorre amb l'orgasme: uns són capaços d'aconseguir-ho gairebé sense haver començat, uns altres poden experimentar-ho en múltiples ocasions, així com estan els que necessiten una dedicació exhaustiva per aconseguir-ho. Al final, ningú es posa d'acord. No obstant això la realitat és que, segons un estudi publicat en Journal of Sexual Medicine 2005, les relacions sexuals duren una mitjana de 5,4 minuts.

També és cert que depèn des de quan considerem la relació sexual, si és simplement la penetració, des dels preliminars fins a l'orgasme… “El sexe és una mica més que una simple relació sexual, i el temps que assignes a ella ha d'incloure el temps per generar excitació tant mental com físicament. Això pot significar molta estimulació i jocs previs, compartir una fantasia, llegir eròtica, veure pel·lícules porno junts o interpretar algun tipus d'escena”, assegura Ian Kerner, autor de She Comes First: The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman.

Per la seva banda, un estudi realitzat per la Universitat Estatal de Pennsilvània, estableix que ‘el bon sexe’, designat com a ‘adequat i desitjable’ ha de durar entre 7 i 13 minuts. Catalogant així de ‘massa curt’ el coit que duri entre un i dos minuts, mentre que dels deu minuts d'ara endavant ja es considera ‘llarg’.

No obstant això, no totes les xifres són tan poc esperançadores i aclaparadores. Un estudi de 2004, que sí incloïa preliminars, va afirmar que els voluntaris que van participar dedicaven al voltant d'11 i 13 minuts als jocs previs i uns set o vuit minuts al coit. 

El que succeeix és que de vegades un prefereix una trobada ràpida, divertida i aventurera -en algun lloc menys habitual i més excitant-, doncs no sempre es vol tenir aquesta exhaustiva sessió de sexe durant hores. És clar que el tipus de sexe que vulguis tenir afectarà a la durada. Això sí, sempre cal descartar altres temes com són l'ejaculació precoç o la impossibilitat d'aconseguir l'orgasme que han de tractar-se i avaluar-se d'altra banda.

Segons Kerner no deixar la ment lliure de preocupacions pot impedir el nostre èxit cap a l'orgasme, especialment, en el cas de moltes dones que es preocupen quan veuen que necessiten més temps per experimentar l'orgasme durant el sexe oral. “Aquest tipus d'ansietat pot realment retardar l'orgasme i inhibir el plaer”, conclou l'expert.

En definitiva, encara que els estudis marquin una mitjana concreta de temps, amb o sense tenir en compte els preliminars, l'ideal és que ambdues persones gaudeixin i quedin satisfetes, siguin les hores i minuts que siguin.

Font: La Vanguardia

http://www.lavanguardia.com/vivo/sexo/20170831/43888151881/cuanto-debe-durar-el-sexo.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=vivo&utm_campaign=lv


Deixa un comentari

Els comentaris han de ser aprovats abans de la publicació