Més esport, millor activitat sexual

Més esport, millor activitat sexual

Aquesta investigació ha posat de manifest la importància que hi hagi un bon flux sanguini als genitals, tant masculins com femenins, per millorar la resposta sexual. En el cas de les dones, practicar exercici de forma regular estimula el reg sanguini al clítoris i potencia així la funció sexual femenina.

Per realitzar l’estudi, es va comparar un grup de jugadores d’handbol i voleibol d’entre 20 i 45 anys, sexualment actives i que s’entrenaven un mínim de 4 hores al dia amb un altre grup de dones, amb la mateixa mitjana d’edat, que realitzaven dues hores d’esport a la setmana. Cap atleta prenia testosterona o d’altres hormones anabolitzants. Segons aquest investigador, practicar exercici físic ajuda a dos nivells: augmenta el flux sanguini als genitals i incrementa la producció d’endorfines. A més, no podem oblidar que l’activitat física regular ajuda a combatre l’estrès i augmenta l’autoestima, ja que et fa sentir millor físicament, i millora la imatge corporal. Però centrem-nos en les endorfines, perquè són una peça clau que podem potenciar.

Les endorfines són unes substàncies (pèptids opioides endògens) que produeix el nostre cos de forma natural per aconseguir atenuar el dolor i/o produir una sensació de benestar. És per això que també són conegudes com les hormones de la felicitat. Entre els seus beneficis, se sap que ajuden a alliberar les hormones sexuals responsables del desig i creen la sensació de plaer davant situacions agradables; també proporcionen vitalitat i energia. Si són tan importants, què podem fer per fabricar-les en major quantitat? En primer lloc, sempre que fem activitats que el cos identifica com plaents, es produeix un augment de la producció d’endorfines. És a dir: la pràctica d’exercici físic moderat, mantenir relacions sexuals satisfactòries, riure, escoltar música, cantar o ballar, el contacte amb la natura, la relaxació o meditació, rebre un massatge, gaudir amb el que fem ja sigui un dinar, la companyia d’un amic, etc. En definitiva, si omples la teva vida de satisfaccions incrementaràs el flux d’endorfines al teu cos.

Si no voleu, tampoc cal entrenar 4 hores al dia, com les esportistes d’elit, però queda clar que allunyar-nos del sedentarisme ens ajudarà a millorar la nostra resposta sexual.

 

 

 

Font: EixDiari. Diari independent del Penedès. 


Deixa un comentari

Els comentaris han de ser aprovats abans de la publicació